10 iulie, 2009

Alo, respectul?

Relatiile de astazi. Cam cat de mult se mai respecta oamenii intre ei?
E foarte usor sa ceri, sa impui respect, dar e mult mai greu sa il dai.
Majoritatea oamenilor, in momentul de fata, nu mai au pic de rusine. Fac doar ce isi doresc, fara a se mai gandi la ceilalti.

Asta se aplica in toate tipurile de relatii. Atat in cele amicale, familiale, cat si in cele de iubire. Majoritatea "prietenilor" din viata fiecaruia sunt de ornament, fiecare urmarindu-si de fapt propriile interese si nimic mai mult.

Chiar si in relatiile familiale, se "respecta", din pacate, foarte des sintagma "frate frate, dar branza e pe bani".

Acelasi lucru se intampla si in relatiile de iubire. Daca are masina si bani, e totul perfect. Nu mai conteaza ce simte, cum arata, cum se comporta.

Excludem lucrurile materiale.
Si intr-o relatie simpla de iubire exista minciuna, inselat, falsitate..toate acestea fiind exemple clare ale lipsei de respect. Respectul pentru o persoana (in cazul de fata persoana iubita) implica mult mai multe. Sa nu minti, sa nu inseli, sa fii sincer cu tine si cu ea, sa fii corect, sa respecti ce e intre voi. Si mai ales, daca esti iubit, sa iubesti si tu la fel de mult.

Ma intreb unde e respectul de acum cativa ani cand baiatul curta o fata o lunga perioada, o respecta si se bucura doar la vederea ochilor ei? (cred ca in zilele noastre verbul "a curta" a fost scos din dictionar)
Unde e acel "sarut mana" pe bune? Mai poti sa ii saruti cu drag mana unei fete (mai bine zis, mana iubitei tale) fara sa simti ca iti calci imensul orgoliu masculin?

Eu cred ca cel mai frumos gest (si cea mai mare dovada de iubire) care ar putea sa il faca un baiat pentru o fata e sa ii sarute tandru si delicat mana. (se intelege ca vorbim de un gest sincer, nu unul fals).

Acum tipul se avanta cat mai repede la buzele ei, si bineinteles, in patul ei.
Daca a intalnit o tipa sau doua care au lasat garda jos usor, inseamna ca toate sunt si fac la fel. Cam asta e conceptia de acum. De asta isi si permit multe barbatii. Isi permit sa te "alinte" pe strada cum vor ei, sa te priveasca ca si cum ai fi dezbracata, sa iti faca tot felul de invitatii.

Pentru ca nu mai exista respect.
Pentru ca nu mai exista rusine, doar libertate de exprimare.

P.S. Un exemplu de abordare al baietilor (care m-a facut totusi sa zambesc astazi) : "domnisoara, te rog, da drumul la soare".