02 iulie, 2009

Michael Jackson = Jacko Wacko?


Am vazut un documentar/interviu cu Michael Jackson. Imi placea ceea ce facea el, dar recunosc ca nu eram foarte pasionata de muzica lui. Mai mult eram curioasa si interesata de persoana lui, de viata pe care a avut-o si bineinteles, de schimbarile controversate din viata sa.

Documentarul era o combinatie intre un documentar propriu zis si un interviu dat de el pe o perioada de timp mai lunga. M-a facut sa vad lucrurile mai clar si am ajuns la cateva concluzii. Pe plan profesional era un artist perfect, nemaipomenit, nemaiintalnit. Dar pe plan personal era un om distrus inca de la "inceputurile" sale.

Si-a cladit viata pe iluzii. Desi si-a inceput cariera de mic, tot de mic a avut si probleme, acestea contribuind la schimbarile avute ulterior loc. Intr-adevar, imaginea lui MJ alb la fata, cu o suvita de par ondulat conturandu-i chipul si inegalabila palarie neagra ramane in istorie. Probabil daca nu ar fi imaginea asta, nici MJ nu ar fi fost perceput la fel.

Dar ma gandeam cum se poate schimba un om care a avut o viata grea. Ma gandeam cat poate sa reziste si sa lupte psihicul uman? Dupa 1/2/3... experiente care te darama psihic, cum poti sa mai faci alegerile corecte? Cand persoanele din jurul tau iti dau palme zi de zi, cum mai poti iubi?

Cum a spus si el..a ramas mereu copil. In sufletul sau el era Peter Pan, vesnicul copil care nu vrea sa creasca. El e un exemplu de om care a reusit extrem de multe pe plan profesional, a fost un om talentat si unic. Dar totusi, cu tot succesul avut, nu a avut puterea sa depaseasca loviturile avute de-a lungul vietii.
Sufletul sau era bucatele..