11 iulie, 2009

Oglinda oglinjoara

Oglinda oglinjoara, cine e cea mai frumoasa fata din tara?

Desi suna poate comic, probabil multe din fetele de astazi isi pun aceasta intrebare. (chiar si in gand).
Am ajuns sa traim intr-o lume a papusilor Barbie. Fetele au schimbat visele copilariei (de a ajunge cantareata, actrita, ..etc) cu dorinta din ce in ce mai pregnanta de a arata perfect. (desi vreau sa cred ca nu exista perfectiune).

Din ce in ce mai multe fete, pun tot mai mult accent pe aspectul fizic, atat al lor, cat si al iubitului.
Frumusetea creata de actrite, de cantarete, a ajuns un tipar. Sani siliconati, fund siliconat, buze siliconate, meshe in par, picioare lungi si subtiri...si bineinteles, nelipsitul bronz.

Cum ramane cu frumusetea ce reiese din diversitatea de forme ale trupului si culori a ochilor, a parului? Cum ramane cu ideea ca fiecare e unic in felul lui? Prin ce o sa ajungem sa ne diferentiem?

Se stie ca frumusetea e relativa. Nu exista un tipar de frumusete, asa cum nu exista perfectiune.
Dar totusi, astazi, daca o fata nu arata asa cum am spus mai sus, nu este considerata frumoasa.
Imi pare rau de fetele care nu se iubesc intai pe ele, ci pe "tiparul de frumusete" inventat de altii.

Pacat...vom ajunge sa traim intr-o lume in care toate femeile vor arata la fel.

Bineinteles, la aceasta conceptie, contribuie foarte mult si barbatii, care vor si incurajeaza aceste porniri ale femeilor. Din pacate, ei niciodata nu se multumesc cu ceea ce au. Din acest punct de vedere, le cred pe acele fete. Le cred ca ar fi in stare de orice pentru a-si pastra iubitul.

Dar totusi, daca stam si ne gandim...barbatii au in gena lor acest lucru, de a-si raspandi "samanta". Si oricat de frumoase ar fi iubitele lor, mult mai frumoase sunt fetele necunoscute care trec pe langa ei pe strada. Asa ca fetele nu ar trebui sa isi mai faca probleme.

Fiecare femeie e frumoasa.
Fiecare femeie e deosebita.
Fiecare femeie are calitati. (greseala barbatului care nu le vede)

Barbatii nu ar trebui sa uite un lucru. Femeie e si mama lor...iar daca sunt norocosi si au si o sora...au deja 2 femei in viata lor. Trebuie doar sa o astepte pe a treia si sa o aprecieze ca pe primele 2.