14 mai, 2009

Aici si Acum

Ma gandeam azi cat de trecatoare e viata, cat de repede se pot schimba lucrurile, persoanele din jurul tau.
Ce e azi? Ce e maine? Cine sunt eu? Cine esti tu, cel alaturi de mine?
Cat de bine poti cunoaste vreodata o persoana? Cat de mult te poate surprinde actiunile unui om? Pana unde poate ajunge gandirea cuiva? Oare cat de mult rau ar fi in stare sa faca?
Ce faci cand tocmai un prieten iti da o palma? Ce faci cand te trezesti singur intr-o mare de oameni dintr-o data?
Se spune ca viata trebuie traita "aici si acum". Imi place asta "aici si acum". Aici si acum sunt eu, pentru tine..pentru ea, pentru el. Dar tu nu vezi, tu te vezi doar pe tine si viata ta.
Din pacate, uneori viata nu poate fi traita "aici si acum" pentru ca te lasi doborat de probleme, de oamenii care trec pe drumul tau si te imbrancesc pentru a-si face loc pe drumul lor, pentru ca uiti sa mai zambesti cu adevarat, uiti sa mai fii fericit, uiti cine esti tu, si cine sunt ceilalti.
Persoanele din viata ta..de ce le vezi abia dupa ce pleaca? De ce nu le vezi in momentul cand sunt langa tine si te tin de mana atunci cand ti-e greu?
Toate trec, altele noi vin, si tu ramai doar cu amintirea zilei cand zambeai sub soare, cand mergeai pe strada si un copil mititel care abia invata sa mearga iti zambeste tie, un strain. Uiti.. pentru ca uitarea face parte din noi, pentru ca timpul sterge incet amintirea frumos pusa deoparte intr-un sertar din mintea ta.