03 iunie, 2009

! Castrati-ma, va rog, eutanasiati-ma !

Asta e fraza care o aud din ce in ce mai des de la barbatii de pe strada. Bineinteles, ei nu o zic cu voce tare, dar stiu ca in adancul sufletului asta cer cu disperare.
De ce zic asta? Pentru ca am ajuns sa traim intr-o lume moderna unde libertatea de exprimare (in sensul propriu) e dreptul cel mai des folosit.

E interesant sa mergi pe strada si sa auzi mereu dorintele din ce in ce mai putin inabusite ale barbatilor care iti zic cat de multe lucruri ar face ei pentru tine, lucruri placute mai mult pentru ei.

E frumos totusi.. e frumos cand mergi pe strada linistita si un tip iti zambeste, iti priveste ochii indelung, sau se uita cu jind dupa tine. Te simti bine, frumoasa si de ce nu..dorita.
Dar situatia se schimba atunci cand "admiratorii" tai cresc in varsta.

1. E vara, cald, vantul adie usor. Tu urci incet Copoul, imbracata intr-o rochita de vara frumusica (nu vulgara), asculti forfota orasului, miroase atat de bine a tei, copacii parca te admira in urma, zambesti la copii de pe strada, te plimbi usor, esti calma si linistita. Pur si simplu simti ziua asta atat de frumoasa si de senina.

Si trece pe langa tine un libidinos (scuze, nu pot sa ii zic altfel) care iti recita din Eminescu cel de dupa blocuri, adica dorintele lui ascunse cand te vede pe tine, o fetiscana in comparatie cu el, care are 40 si ceva.
PAAF..se rupe filmul ala frumos care il traiai in urma cu 10 secunde. Te opresti o secunda si nedumerita iti pui intrebarea "Ce ai facut?"

2. Iesi cu fetele in oras, la film, la concert. Sunteti aranjate, cochete, frumoase (in limita bunului simt) si vorbesti cu ele, nu bagi lumea in seama, pentru ca in acel moment sunteti doar voi.
Si ca si in situatia de mai sus, numai ca de data asta sunt in grup, trec vreo 3 pustani pe langa voi si din nou, dorintele ascunse, spuse intr-un mod mai rustic, sa zic asa.

Starea de bine, de mai sus, cand un tip doar iti zambeste sau intoarce capul dupa tine, dispare in totalitate la auzul acestor "poezii de strada".

3. E cald, soare arzator, mergi grabita la facultate si nu bagi lumea in seama. Eventual mai povestesti ceva interesant la telefon si totusi parca ceva iti distrage atentia. Te opresti, te intorci si..stupoare! Un barbat de 30 si ceva de ani iti zambeste si iti pune o intrebare careia nici azi nu ii vezi rostul sau relevanta. "Crezi ca daca esti bronzata ai dreptul sa te grabesti asa?"
Hm..nu-i asa ca iti da de gandit o asemenea intrebare?

Cum spuneam, desi exista o asemenea libertate in tara, totusi tu ca fata nu ai acea libertate, nu poti sa iti pui mintea cu asemenea personaje, ci trebuie sa taci si sa inghiti.

Refuz sa cred ca doar la bratul unui tip poti sa nu ai parte de asa ceva. Refuz sa cred ca doar o prezenta masculina in jurul tau elimina "insectele" de care vorbeam.

Dar totusi, pentru o zi as vrea sa fiu eu baiatul, sa am puterea sa le intorc "favorurile".

"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" (din pacate)

4. To be continued. (sunt sigura ca o sa mai fie)