14 iunie, 2009

Coincidenta / Destin

De cateva zile stau si ma gandesc la un lucru.
Ce ar trebui sa faci sa obtii ceea ce iti doresti? (desi poate acel lucru nu trebuie sa il ai sau nu iti apartine)
In general vorbind, incepand cu toate lucrurile marunte din viata fiecaruia si terminand cu chestiile importante, extrem de semnificative.

Raspunsul e: nimic. Daca lupti pentru ceva si tot nu obtii, atunci stai in banca ta. Daca e sa fie al tau, va fi. Daca nu, inseamna ca nu ai avut nevoie cu adevarat de el si deci e mai bine asa.

Am ajuns sa cred cu tarie in ideea ca toate se intampla cu un scop. Te indragostesti, te desparti, suferi, iei palme de la prieteni, pierzi oameni dragi..si tot asa. Toate astea pentru a invata. Viata e o lectie continua.
Orice intamplare prin care treci e acolo cu un motiv. Chiar si experientele negative, chiar si lacrimile varsate, sau gandurile sumbre. Totul are o logica. (pe care multi dintre noi inca nu am descoperit-o)

Obisnuim sa dam vina pe coincidente de cele mai multe ori. Dar vreau sa cred ca nu e asa.
Daca e sa ma intalnesc cu o persoana cunoscuta de 3 ori pe zi, nu cred ca e o coincidenta, ci un fapt care trebuia sa se intample.
Nu cred intru totul in destin, cred ca o mare contributie in viata noastra o avem chiar noi. Cum vrem sa fim, ce vrem sa facem, noi decidem. In schimb, cand interactionam cu alte persoane, nu mai depinde totul de noi.

Dar cred in anumite lucruri care trebuie sa se intample, in acele lucruri pentru care tu (acea persoana unica) ai venit pe lume, special pentru a le trai.

Asa ca, sa nu ne mai minunam de ceea ce se poate intampla, ci sa ne bucuram mai mult de tot ce ne inconjoara.

Astept..
astept sa treaca timpul
astept coincidentele
astept ceea ce trebuie sa se intample